ЗСУ назвали втрати окупантів біля Кринок на Херсонщині

Збройні сили України продовжують боротися проти російських загарбників поблизу села Кринки в Херсонській області. За словами керівниці прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, ворог щоденно втрачає 30-40 бойовиків.

Гуменюк заявила, що російські загарбники продовжують атакувати, намагаючись приблизитися до позицій українських військ. Втрати ворога складаються з солдат, які гинуть у боях. Такі атаки проводяться групами до 10-15 осіб з різних напрямків. Але українські захисники вдаються їх відбити. Втрати російської сторони сконцентровані саме в цьому напрямку, біля Кринок, і складаються від 30 до 40 осіб щодня.

За словами Гуменюк, такі атаки утруднюють формування з'єднань ворога для подальших нападів.

Однак вона зауважила, що російські силовики мають проблеми зі своїми внутрішніми дисбалансами і морально-психологічним станом. Вони постійно змушені ротувати свої підрозділи, щоб залучити некомпетентних солдат, оскільки ті, хто знає свою роботу, поранені або загинули. У той же час, українські позиції утримуються і продовжується розширення плацдарму.

Головною метою ЗСУ зараз є відкидання ворожих позицій та вогневих точок на відстань 20-30 км від берега Дніпра, щоб громадяни правого берега були у безпеці.

Крім того, Гуменюк повідомила, що за добу було знищено до 150 бойовиків, 8-10 гармат, 4-6 мінометів і до 30 одиниць бронетехніки. Ворог очікує покращення погодних умов і висихання ґрунту, щоб використовувати важку бронетехніку у своїх атаках. Однак, незалежно від цього, українські сили готові відбивати атаки.

Загалом, бойові дії тривають вже 764-ту добу. За останню добу ворог здійснив 60 атак. Українську територію обстріляли 11 ракетами і здійснили 77 авіаційних ударів. Крім того, противник провів 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях військ і населених пунктах. Уночі була зафіксована атака російських окупантів за допомогою безпілотної літальної апаратури "Shahed". Дані щодо цієї атаки ще уточнюються. На Херсонщині ворог не збирається відмовлятися від свого наміру вибити українські підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. За останню добу противник не вдалося атакувати позиції наших військ.