ЗСУ отримають нові дрони та кораблі - ISW

Нові дрони та кораблі для ЗСУ
Нові дрони та кораблі для ЗСУ

Українське Міністерство оборони уклало угоди з оборонними підприємствами для виробництва нової зброї та ударних дронів, розширюючи вітчизняну оборонну промислову базу. За словами Міністра оборони Рустема Умерова, угоди сумарно оцінюються в майже 5 млрд гривень. Додатково, угода на суму понад 3,7 млрд гривень була укладена для постачання українським військовим наземних ударних дронів.

Українські військові також продовжують упорядковувати процеси мобілізації для формування нових військових з'єднань. За пропозиціями Генштабу ЗСУ, будуть спрощені процедури мобілізації та знижені ризики для мобілізованого персоналу. Західні партнери продовжують підтримувати Україну в розбудові її обороноздатності.

Глава Міноборони Рустем Умеров разом з першою леді України Оленою Зеленською відвідали Стамбул, де був спущений на воду другий корвет класу Ada - "Гетьман Іван Виговський". Україна і Туреччина домовилися збудувати цей корвет через вторгнення Росії в Україну. "Гетьман Іван Виговський" планують передати Військово-морським силам ЗСУ на початку 2027 року. Українські військові вже готуються до служби на корветі "Гетьман Іван Мазепа".

Джерело: РБК-Україна

Читайте також