ЗСУ переграли ворога на важливому напрямку: ексрозвідник повідомив деталі

ЗСУ перемогли ворога на важливому напрямку: розвідник розповів деталі
ЗСУ перемогли ворога на важливому напрямку: розвідник розповів деталі

Армії РФ не вдалося захопити місто Покровськ в Донецькій області напряму. Тепер окупанти намагаються оточити місто з півдня. Проте, ЗСУ здолали росіян. Про це заявив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж на радіостанції Freeдом.

«Приблизно вісім днів тому ворог зрозумів, що взяти Покровськ не вдасться. Частина військ і резервів, які мали атакувати Покровськ, перекинуті на Курський напрямок. Це пов'язано з політичною важливістю звільнення цих територій для Путіна. Але, щоб не послаблювати наступальний потенціал, було вирішено також обкатати тактику атаки з півдня», – пояснив експерт.

За словами Маломужа, «тактика з півдня» передбачає атаки противника на Курахівську і Вугледарську частини, а також спробу захоплення Селидового. Проте, українські сили здолали російську армію. ЗСУ володіють Селидовим, хоча загарбники підійшли до його околиць.

«Вони вважають Селидове потенційним входом до Покровська, тільки з іншого боку. Гарнізон в Селидовому має сильні позиції. Звичайно, готуються тактичні удари з інших секторів і флангів. Ми оточили їх і здійснюємо контратаки з флангів», – зазначив Маломуж.

Нагадаємо, російський лідер Володимир Путін продовжує свою стратегію захоплення всієї Донецької області, і битва за Покровськ може стати ключовою подією його військової кампанії цього року.

Читайте також