ЗСУ пояснили, чому росіяни стали менше бити «Калібрами» по Україні

Українські території вже не так часто атакують ракетами "Калібр"

Російські загарбники стали менше використовувати ракети "Калібр" для атак на українські території через проблеми з логістикою. Противник намагається замінити ці ракети більш ефективними. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Швидше за все, тут комплекс причин дійсно. Для росіян зараз проблематично і доставляти ракети, і обслуговувати ракетні установки, які випускають "Калібри", і перезавантажуватися "Калібрами", оскільки вся ця логістика та інфраструктура залишається в севастопольських бухтах. - зазначила Гуменюк.

За словами речниці, російським ракетоносіям складно добиратися до тимчасово окупованого Криму через загрозу атак надводних дронів. Тому загарбники активно зміцнюють свій пункт базування у Новоросійську додатковими боновими загородженнями.

Нагадаємо, раніше Гуменюк повідомляла, що з початку нового року росіяни здійснили кілька масованих ракетних ударів по Україні, використовуючи зокрема "Калібри". Однак окупанти використовували їх нетипово. Наприклад, вони запускали по три "Калібри", що є нетиповим кроком. Це свідчить про зношеність ракетних установок на ракетоносіях. Загарбники дуже залежать від об'єктів інфраструктури, які залишилися у Севастополі і тих, які вони використовують під час обслуговування та завантаження "Калібрів".

Останні подробиці війни

Триває 768-а доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 53 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 22 ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Вночі, російські окупанти атакували Україну, використовуючи 3 БпЛА типу Shahed. Із застосуванням протиповітряної оборони України знищено 2 ударних БпЛА.