ЗСУ пояснили, чому ворог б'є по двох областях України «Оніксами»

За словами керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталі Гуменюк, російські загарбники продовжують обстрілювати Україну ракетами "Онікс". В основному атаки спрямовані на Одеську та Миколаївську області. Завдяки низькій вразливості до української повітряної оборони, ці ракети дозволяють росіянам ефективно діяти вздовж узбережжя Чорного моря.

...Одеська, Миколаївська область – це якраз регіони, які розташовані на узбережжі Чорного моря, і досить потужний потенціал цих регіонів зосереджений на береговій лінії. Тому тут ракети "Онікс" ворог використовує максимально часто порівняно з іншими регіонами

На сьогоднішній ранок у Чорному морі наявний лише один російський корабель, що має ракети "Калібр" на борту. Його потенціал - чотири ракети.

Нагадаємо, що надвечір проти 6 квітня російські окупанти здійснили атаку на Україну за допомогою 30 дронів-камікадзе та шести ракет. Українська протиповітряна оборона змогла збити більшість безпілотників і половину ракет.

Унаслідок ворожих ракетних атак в Запоріжжі вночі пролунали вибухи, що призвело до загибелі чотирьох людей та поранення 25 осіб.

Крім того, вцілілий безпілотник ударив по Харкову з втратами - шість загиблих та 11 поранених осіб.

Також у будівлі одного підприємства в селищі Макарів Бучанського району на Київщині були пошкоджені ворожі ракетні уламки, а п'ять безпілотників були збиті над Хмельниччиною військами протиповітряної оборони.