ЗСУ посилили контратаки в районі Вовчанська: аналіз ISW

ЗСУ посилили контратаки в районі Вовчанська: аналіз ISW

На Вовчанському напрямку українські війська намагаються завдати максимальних втрат російським силам та нещодавно відбили невизначені позиції в місті. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

5 червня російські війська продовжили наступ поблизу Липців, але змін на лінії фронту не було. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що основні зусилля російських військ були спрямовані на північ від Харкова: на Липці та Глибокому.

5 червня тривали бої поблизу Вовчанська, але не було жодних підтверджених змін на лінії фронту. Сирський заявив, що українські сили намагаються завдати максимальних втрат російським військам, запобігти просуненню супротивника та повернути контроль над територією. Російські блогери повідомили, що 5 червня українські сили посилили контратаки в районі Вовчанська, а голова військової адміністрації міста Тамаз Гамбарашвілі заявив, що українські сили нещодавно відбили невизначені позиції в місті.

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська в рамках наступальних операцій вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри, опубліковані 5 червня, показують, що російські війська просунулися біля Іванівки та на південний захід від Новоселівського.

5 червня продовжувалися наступальні дії російських військ на Сіверському напрямку, але просунення на цьому напрямку не було підтверджено. Російські війська повідомили про просунення на північ і південний схід від Часового Яру. Геолокаційні кадри, які були опубліковані 4 червня, показують, що російські війська просунулися уздовж вулиці Лісової в східній Калинівці.

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Авдіївки в межах продовження наступальних операцій у цьому районі. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися через дорогу C051801 Уманське-Нетайлове на північ від Нетайлового.

Російські сили нещодавно просунулися на південний захід від Донецька. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися в полях на північний захід від Солодкого. Окупанти продовжують земні атаки в районі Донецько-Запорізької області, але не здійснили жодного підтвердженого просунення.

5 червня тривали бої на лівому березі Херсонської області. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 червня, свідчать про те, що російські війська утримують свої позиції північніше Олешка біля Антонівського мосту. Протягом 4 та 5 червня тривали позиційні бої під Кринками та на островах у дельті річки Дніпро.

Читайте також: