ЗСУ повідомили гарні новини з передової

Розпочалася 461-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, повідомив уранці 30 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби підрозділи сил оборони на фронті відбили 27 ворожих атак.

"Наша авіація завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також, минулої доби було знищено чотири ворожих розвідувальних дронів різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони та ще три важливі цілі противника", йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається сталою, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар'їнка.

На Куп'янському напрямку противник протягом минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, Крохмального Харківської області та Новоселівського і Стельмахівки Луганської.

На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському напрямках протягом минулої доби росіяни наступальних дій не проводили.

На південному фронті на Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують вести оборонні дії.

Збройні сили України просуваються на Донецькому напрямку. На фронті на Донбасі ЗСУ здійснюють контратаки в районі Оріхово-Василівки.

Водночас ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.