Зеленський висловився про мобілізацію, підготовку військових та ротацію

Зеленський висловився про мобілізацію, підготовку військових та ротацію

Зеленський: Військових треба готувати перед направленням на фронт

Президент України Володимир Зеленський відповів на запитання про швидкість підготовки військовозобов'язаних, яких нещодавно мобілізували та як швидко вони можуть потрапити на фронт. Він зазначив, що термін підготовки повинен бути достатнім для тренування та підготовки осіб без бойового досвіду. Також важливо, щоб їх направляли до бригад, які не перебувають у найгарячіших точках бойових дій.

"Тут багатоетапна історія, важлива підготовка і дуже важливо, щоб було підготовлено резерви саме для ротації для тих бригад, які на передовій для того, щоб були підготовлені ротаційні війська", - зазначив Президент.

Зеленський також зазначив, що після підготовки та тренування на передовій можна розглядати можливість направлення військових на інші ділянки фронту. Він підкреслив, що питання полягає не тільки в мобілізації та підписанні контрактів, але і у тому, що іноді резерви мають війська, які навчались на певній техніці, але вона ще не доїхала до фронту або є в іншій модифікації.

"Я вважаю, що відповідні законопроекти прийнято та підписано, а все інше - це вже питання тих пунктів, про які я сказав", - додав Президент.

Раніше Міноборони відповіли, що українці можуть отримувати повістки на роботі.

Читайте також: