ЗСУ повідомили, коли росіяни спробують здійнити новий наступ

Росія готується до нового наступу з масштабним угрупованням військ

Російські окупанти створюють нове угруповання з більш як 100 тисяч солдат. За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка, невиключено, що навесні вони спробують здійснити наступ на одному з напрямків.

«Російські плани нам до кінця не відомі. Тільки відомі ті дані, що вони створюють угрупування понад 100 тис. Необов'язково, що це буде наступ, можливо, вони будуть поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність», – розповів Павлюк.

За його словами, існує ймовірність, що до початку літа росіяни матимуть достатньо сил для проведення наступальних операцій на одному з напрямків.

«Це поки що прогнози, що такий наступ може мати місце. Але ми зробимо все, щоб завдати максимальних втрат противнику та залучити всі їхні ресурси до цього часу в бій», – додав командувач.

Згідно з планами Збройних сил РФ, виданими Володимиром Путіним, будуть сформовані дві загальновійськові армії та тридцять з'єднань, включаючи чотирнадцять дивізій і шістнадцять бригад.

У Красноярському краї Росії закриють дві колонії, оскільки майже всі ув'язнені відправлені на війну проти України.

Триває 758-ма доба широкомасштабної війни РФ проти України. За минулу добу Збройні Сили України нанесли 9 авіаційних ударів по особовому складу, військовій техніці та зенітно-ракетним комплексам противника. Також були розбомблені зони зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, а також два зенітно-ракетних комплекси.