ЗСУ повідомили про насліди для флоту Росії після ураження кораблів у Криму

Українські військові ударили по російським десантним кораблям

Прессекретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що українські військові завдали ударів по російським десантним кораблям «Ямал» та «Азов». Це негативно позначилося на логістиці та управлінні російськими військами.

Гуменюк зазначила, що ці удари мають вплив на організацію військових сил Росії, оскільки їм доведеться перерозподілити свої ресурси та засоби. Це також становить серйозний морально-психологічний удар для російського війська.

“Коли вони відчувають, що навіть у таких глибоких тилах відбувається потужна робота Сил оборони, і втручання в подальший розвиток бойових дій», - підкреслила Гуменюк.

Спікерка також зазначила, що українським захисникам ще багато роботи та об'єктів, які потрібно знищити. Вона наголосила, що цільовою сферою атак є логістика та флот, що може суттєво обмежити можливості російського корабельно-катерного складу.

23 березня українські військові атакували два великі десантні кораблі РФ «Ямал» і «Азов» в Криму. Подробиці про результати атаки поки що невідомі. Зазначається, що також були повреждені центр зв'язку та деякі об'єкти інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

Ситуація на сході України залишається напруженою. За останню добу відбулося 60 бойових зіткнень, Росія завдала 33 ракетних та 70 авіаційних ударів, а також здійснила 91 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Також, вночі російські окупанти знову атакували Україну, використавши безпілотні літальні апарати та крилаті ракети. Деталі про цю атаку наразі уточнюються.