ЗСУ прокоментували інформацію про взяття в полон сотні українських військових під Авдіївкою

ЗСУ відреагували на статтю New York Times щодо того, що багато українських військових потрапило в полон до росіян під час відступу з Авдіївки. Військові заявляють, що ця інформація є неправдою.

Речник угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій зазначив, що дані про полонених ще перевіряють, але точно не йдеться про сотні військових. Він також заявив, що журналісти New York Times поширюють російський наратив.

"Ті джерела, на які вони посилаються, абсолютно неспроможні, тому що немає таких людей, і це не фактаж", - сказав Лиховій.

Він також зазначив, що Росія продовжує свою агресію в інформаційному полі, використовуючи фейки, які поширюють авторитетні ЗМІ.

Лиховій пояснив, що поки розглядають деяку кількість військових, які не вийшли на зв'язок. З часом деякі з них знаходяться в лікарнях або повертаються до своїх підрозділів.

Він також підтвердив, що в полон до українських військ потрапили росіяни.

У статті New York Times відступ українських військ з Авдіївки названо хаотичним і зазначено, що втрата міста завдасть удару по моральному дусі. Також згадуються неназвані два солдати, які вказуються в діапазоні від 850 до 1000 солдатів, що потрапили в полон або зникли безвісти.

Читайте також:

  • Розстріл військових в Авдіївці: Україна звернулась до ООН і Червоного Хреста
  • Що буде після захоплення Авдіївки: Британська розвідка розкрила плани РФ
  • Втрата Авдіївки - причини і наслідки: як зміниться ситуація на східному фронті