ЗСУ просунулися на Сіверському напрямку: аналіз ISW

ЗСУ рухаються на Сіверський напрямок
ЗСУ рухаються на Сіверський напрямок

Українські сили знову здобули позиції на південний схід від Сіверська і підійшли ближче до Спірного, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на свідчення геолокаційних кадрів. Також ЗСУ зазнали незначних переміщень на заході Запорізької області.

У той же час, російські війська продовжують наступ на північ і північний схід від Харкова. На півночі міста, в районі Глибокого і Липців, а також на північному сході, в районі Тихого і Вовчанська, відбуваються збройні зіткнення.

13 серпня тривали бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але поки не підтверджено жодних змін у фронтовій лінії. Інформація російського мілблогера про просування російських військ поблизу Табаївки не була підтверджена.

Російські війська також недавно рушили в напрямку Часового Яру і наблизилися до Кліщіївки, але наразі не має офіційних даних про зміни на лінії фронту. Також війська РФ просунулися до Іванівки на сході від Покровська.

Російські війська зайняли східну Костянтинівку на південний захід від Донецька. Інформація підтверджується геолокаційними кадрами, опублікованими 12 серпня. Було також зареєстровано обстріли в районі кордону Донецько-Запорізької області та поблизу Вугледара.

Українські сили здійснили незначне просування на північний захід від Вербового в Запорізькій області. Також Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські атаки на східному березі Херсонської області.

Читайте також