ЗСУ просунулися в межах Часового Яру: аналіз ISW

ЗСУ просунулися в межах Часового Яру
ЗСУ просунулися в межах Часового Яру

Українські війська здійснили незначні переміщення на правому березі каналу Сіверський Донець-Донбас у Часовому Яру. Цю інформацію зазначено у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У той же час, російські війська продовжують наступи поблизу Липців, Глибокого і Вовчанська, рухаючись на північ від Харкова.

Геолокаційні кадри, опубліковані 17 серпня, показують, що російські сили незначно просунулися в північно-східній Макіївці. Але підтверджений наспушений рух лінії фронту не зафіксований.

Продовжуються також наступальні дії російських військ на Сіверському і Торецькому напрямках. Однак, наразі немає достовірної інформації про значні переміщення військ або зрушення фронтової лінії.

Українські сили здійснили просування в межах східного Часового Яру, що підтверджено геолокаційними кадрами, опублікованими 17 серпня. Також погруддять позиції в лісовій місцевості на захід від Кліщіївки. Однак, ці твердження російського блогера не підтверджуються ISW.

Російські війська просунулися на південний схід від Покровська. Однак, підтвердження цьому інформації ще немає. Так само не було знайдено підтверджень заяв російських блогерів про захоплення Новожеланного та просування на схід від Покровська до Крутого Яру.

За словами представника української бригади, яка бореться на Покровському напрямку, російське військове командування не перекинуло свої сили з цього напрямку і основні сили Росії залишаються на сході України.

Російські війська продовжують наступати в районі Побєда, але поки немає достовірних даних про зміни в лінії фронту.

Також тривають позиційні бої на заході Запорізької області, але наразі немає підтверджень про переміщення військ російської армії на південь України в Курську область.

Російські війська атакують Херсонську область, але не перебувають в активній фазі наступання.

Читайте також