ЗСУ провели за добу майже сотню боїв: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Війна з Росією в Україні триває вже 718-й день. Ситуація на сході та півдні країни залишається складною. Протягом минулої доби було 95 бойових зіткнень, ворог провів 1 ракетний та 79 авіаційних ударів, а також 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по наших позиціях та мирним населеним пунктам. Цю інформацію передає Генеральний штаб Збройних сил України 11 лютого.

Ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках немає суттєвих змін. Вбачення наступальних угруповань не зареєстровано. Підрозділи збройних сил Білорусі виконують свої завдання у районах, що прилягають до українського кордону.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник все ще присутній прикордонних районах, веде розвідувальну діяльність та обстрілює мирні населені пункти з території РФ. Ворожі мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону України зростають у щільності. Близько 30 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, зокрема Грем'яч в Чернігівській області; Бояро-Лежачі, Олексіївка, Миропілля в Сумській області; Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Гатище в Харківській області.

На Куп'янському напрямку наші війська відбили 2 атаки біля Табаївки і безуспішно протистояли артилерійському та мінометному вогню в районі десяти населених пунктів, включаючи Синьківку, Петропавлівку і Берестове в Харківській області.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 3 атаки біля Білогорівки і Роздолівки. Був також авіаційний удар в районі Ізюму. Більше 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, серед яких Білогорівка та Серебрянське лісництво в Луганській області та Торське, Серебрянка, Роздолівка в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 17 атак в районах Богданівки та Кліщіївки, а також зазнали артилерійського та мінометного вогню у 10 населених пунктах, включаючи Богданівку, Іванівське і Андріївку в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку нашим захисникам вдалося відбити 22 атаки біля Авдіївки та 16 поблизу Тоненького. Ворог, при підтримці авіації, намагався безуспішно прорвати нашу оборону. Понад 20 населених пунктів зазнали обстрілів, зокрема Новобахмутівка, Ласточкине, Авдіївка та Тоненьке в Донецькій області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати окупантів неподалік Красногорівки, Побєди та Новомихайлівки. Ворог безуспішно веде атаки і наносить авіаційні удари в інших районах Донецької області. Артилерійський та мінометний вогонь спостерігається у Красногорівці, Побєді, Новомихайлівці, Катеринівці та Парасковіївці.

На Новопавлівському напрямку нашим військам вдалося відбити атаку північніше Приютного і завдати влучних ударів по ворожій техніці. Був також авіаційний удар біля Рівнополя. Понад 10 населених пунктів потерпіли від артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Пречистівку, Золоту Ниву та Старомайорське в Донецькій області.

На Запорізькому напрямку ворог намагався атакувати в районі Роботиного, але наші війська відбили цю спробу. Деякі райони Запорізької області також були територією авіаційних ударів противника. Близько 30 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, серед них Ольгівське, Малинівка, Білогір'я та Щербаки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку ворог намагається вибити наші позиції на лівобережжі Дніпра. Цілком недавно було спробу штурму, яка завершилася невдало. Місто Херсон зазнало артилерійського обстрілу. Ворог також наніс авіаційні удари в районах Качкарівка та Монастирське Херсонської області.

Успіхи Збройних Сил України

Ракетні війська України нанесли удари по 1 району зосередження ворожих військ, 2 пунктах управління, 1 артилерійському засобу та 2 складах боєприпасів.

Світові ЗМІ зазначають, що Україна знаходиться в надзвичайно складній військовій кризі, можливо найскладнішій з часів великої битви за Київ. Військові аналітики вказують, що вже в березні може виникнути проблема з недостатнім постачанням ракет для систем протиповітряної оборони, які використовує Україна.

Аналітики також наголошують, що недостача піхоти в Збройних силах України призводить до виснаження та зниження бойового духу на передовій.