ЗСУ розгромили 12 осередків особового складу та озброєння противника

779-та доба широкомасштабної війни РФ проти України триває. За цей час сталося 81 бойове зіткнення. Про це повідомили з Генштабу ЗСУ.

Ворожа сторона здійснила два ракетних та 72 авіаційних удари, а також 116 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. У результаті атак були загиблі та поранені серед мирного населення. Також стало багато руйнацій та пошкоджень будинків та інших об'єктів інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація залишається без змін. Немає ознак формування наступальних сил ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує знаходитися на прикордонних районах і здійснює розвідувальну діяльність. Він обстрілює населені пункти з території РФ та ставить все більше мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Противник здійснив авіаційні удари біля Сум, Харкова та інших районів. Також артилерійські та мінометні обстріли виявлені в багатьох населених пунктах.

На Куп'янському напрямку

Ворог не здійснював наступальних дій, але зробив авіаційні удари біля Куп'янськ-Вузлового та Курилівки. Більш як 15 населених пунктів опинились під артилерійським та мінометним обстрілом.

На Лиманському напрямку

Ворог не вчиняв наступальних дій, але здійснив артилерійські та мінометні обстріли більш ніж 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку

Наші війська відбили 24 атаки біля Білогорівки, Верхньокам'янського, Спірного, Виїмки, Роздолівки, Часового Яру, Іванівського, Кліщіївки. Ворог також здійснив авіаційний удар біля Дружби. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним обстрілом.

На Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили 16 атак біля Новокалинового, Новобахмутівки, Бердичі, Первомайського та Нетайлового. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним обстрілом.

На Новопавлівському напрямку

Наші сили продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Костянтинівки, Водяного. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним обстрілом.

На Оріхівському напрямку

Ворог здійснив три атаки біля Старомайорського, Времівки та Роботиного. Понад 20 населених пунктів піддані артилерійському та мінометному обстрілу.

На Херсонському напрямку

Ворог не відмовляється від свого наміру витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. За добу було 5 атак біля Кринки. Понад 15 населених пунктів були піддані артилерійському та мінометному обстрілу.

За останню добу авіація Сил оборони нанесла удари по 12 районах розташування ворожого особового складу і військової техніки, а також чотири рази були затоплені зенітно-ракетні комплекси. Захисники знищили одну керовану авіаційну ракету Х-59.

За даними американського Інституту вивчення війни, на фронті тривають позиційні бої на кількох напрямках. Російські загарбники продовжують рухатися біля українського плацдарму на лівому березі Херсонської області.

Читайте також:

  • Про «Азовсталь», полон в Оленівці й такмед. Інтерв'ю з бойовим лікарем Олександром Наговіциним
  • Глава Часового Яру: Тактика ворога – стирання з лиця землі. Так було з Бахмутом і Авдіївкою
  • «Так, ми маємо план контрнаступу». Інтерв'ю президента Зеленського Bild