ЗСУ розгромили рекордну кількість російських танків на одному із напрямків – Forbes

Українські захисники відбили танкову атаку Росії під Авдіївкою

Українським військовим вдалося успішно відбити найбільший танковий напад Росії на українське позиції під Авдіївкою. Загалом, російська сторона зазнала значних втрат - третину своїх танків. Про це повідомляє Forbes.

Російський напад відбувся за допомогою 36 танків і 12 бойових машин БМП прямо по дорозі від Тоненького, окупованого Росією, до вільного села Уманське. Українська 25-та бригада помітила колону з 48 машин і змогла вразити її сильним обстрілом. За даними Osint-аналітика Kriegsforscher, було знищено 12 танків і 8 БМП.

«Яким чином 25-та бригада знищила таку велику російську танкову колону, не зовсім зрозуміло з візуальних свідчень наслідків бою. Але про це не важко здогадатися. Стандартна тактика оборони українських військ полягає в тому, щоб за допомогою безпілотників виявити російську штурмову групу та розбити її влучним артилерійським обстрілом», - пише видання.

Навіть якщо росіяни отримали хоч які-небудь переваги ціною втрат 20 власних машин, виграш залишився незначним. Наступного дня після штурму, Центр оборонних стратегій описав бої біля Тоненького як «позиційні», тобто жодна сторона не зробила значних переміщень.

Тенденції на військовому фронті

За усіма свідченнями, такий великий і дорогий напад Росії підкреслює дві суперечливі тенденції. До останніх тижнів, російські полки і бригади переважно розгортали пішохідну піхоту для наступу на захід від Авдіївки. Проте, в останні дні все змінилось і ворог знову використовує бронетехніку на цьому напрямку.

«Те, що українцям вдалося перемогти таку велику і добре озброєну російську силу, свідчить про іншу тенденцію. Незважаючи на труднощі з нестачею необхідних боєприпасів, українські бригади все ще здатні встановлювати жорстку оборону - часто за допомогою мін, артилерії, протитанкових ракет і безпілотників» - зазначає Forbes.

Повномасштабна війна триває

Вже 768-й день триває повномасштабна війна Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 53 бойових зіткнення. Загалом, ворог здійснив 22 ракетних і 79 авіаційних ударів, а також 97 обстрілів реактивними системами залпового вогню по наших позиціях і мирним населеним пунктам. Напередодні, російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи 3 безпілотні літальні апарати типу Shahed. Завдяки системам протиповітряної оборони України, 2 ударні БПЛА було знищено.