ЗСУ розповіли про ситуацію на кордоні в Сумській області

ЗСУ розповіли про кордон в Сумській області
ЗСУ розповіли про кордон в Сумській області

Російські окупанти залишаються вздовж кордону в Сумській області

Російські окупанти продовжують мати військову присутність вздовж українського кордону в Сумській області. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник в ефірі телемарафону.

Ворог дотримується своєї тактики, обстрілюючи в першу чергу населені пункти прикордоння вздовж всього кордону. Тобто, немає чітко визначеного напрямку, де вони обстрілюють. Як відмінність, можна відзначити, що ворог не використовує літаки та гвинтокрили. Також, ворожі диверсійно-розвідувальні групи продовжують бути активними. Сили оборони готові дати відсіч будь-якому розвитку подій.

Мисник також відповів на запитання про можливий наступ РФ на цьому напрямку.

Є певні пересування підрозділів та військової техніки. Ми спостерігаємо за цими процесами. Проте, накопичення ворожих сил на якійсь конкретній ділянці не спостерігається. Зараз ми використовуємо всі наші сили, щоб ворог навіть не підходив до кордону.

Нещодавно повідомлялося, що Росія хоче перетворити Суми та Харків на "сіру зону", що в інших словах означає "санітарну зону".

Також, на Харківщині російські загарбники беруть в полон і розстрілюють місцевих жителів північної частини Вовчанська.

Евакуаційні групи Нацполіції продовжують працювати у Вовчанську попри інтенсивні бойові зіткнення та намагаються забезпечити подальшу евакуацію людей.

Раніше повідомлялося, що Сили оборони знищують місця скупчення ворога на Харківському напрямку, не дозволяючи росіянам закріпитись у північній частині Вовчанська.

Читайте також