ЗСУ сповільнили просування на Курщині – ISW

ЗСУ зупинилися на Курщині – ISW
ЗСУ зупинилися на Курщині – ISW

Українські військові утримують окремі райони Курської області

Згідно з звітом Інституту вивчення війни (ISW), просування ЗСУ в Курській області затягнулося. Українські військові намагаються закріпитися й утримати контроль над окремими районами, які вони недавно взяли під своєю опікою.

Аналітики Інституту повідомляють, що темп атак українських військових у Курській області зменшився. Зараз ЗСУ зосереджуються на утриманні окремих районів.

За повідомленнями інших військових блогерів, російські війська поступово стабілізують ситуацію в Курській області. На опублікованих геолокаційних кадрах, датованих 28 серпня, видно, як російські війська діють у східному селі Коренево. Ймовірно, ЗСУ нещодавно відійшли з цього району, а російські війська відновили деякі втрачені позиції.

Один з російських військових блогерів стверджує, що українські війська займають контроль над селами Ветрено, Крем'яне та Шептухівка (усі на сході і північному сході від Кореневого); в межах східного Нечаєва і Черкаського Поречного (обидва на північному сході від Суджі); і на полі в південному напрямку від селищ Спальне (на південному сході від Суджі).

Міноборони Росії та інші російські джерела також повідомляють, що ЗСУ атакували російські позиції на сході від Кореневого біля Ольговки, на північ від Суджі біля Малої Локни, на сході від Суджі біля Руської Конопельки та на південному сході від Суджі біля села Борки.

За словами російських блогерів, підрозділи 810-ї морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ) відновили контроль над селищем Спірне.

Тим часом, інший російський блогер 28 серпня заявив, що росіяни відбили спроби ЗСУ перетнути міжнародний кордон біля Журавлівки у Білгородській області.

Заступник директора Центрального розвідувального управління США (ЦРУ) Девід Коен попередив, що російська армія може спробувати контрнаступ з метою повернення під контроль територій в Курській області. Він також зазначив, що російський лідер Володимир Путін прагне якнайшвидше вибити українські сили з Курщини, проте його армія може зіткнутися з серйозним опором.

Слід зазначити, що наразі Україна контролює 1294 км² території Курської області, що включає 100 населених пунктів.

Читайте також