ЗСУ стримують противника на кількох напрямках – Генштаб

За фактом розгортання понад 728-ої доби повномасштабної війни Росії проти України, Генеральний штаб Збройних сил України інформує про 64 бойові зіткнення, які сталися протягом минулої доби.

Ворожі удари по Україні

Російський ворог збив 4 ракети та здійснив 113 авіаційних ударів, а також здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Було застосовано 10 БпЛА (безпілотних літальних апаратів) типу Shahed, але ВПО України знищило 8 атакуючих БпЛА.

Застосування авіаційних ударів відбулося в Мілове, Вільхуватка, Григорівка, Колодязне, Митрофанівка, Петропавлівка Харківської області; Макіївка, Білогорівка Луганської області; Лиман, Свято-Покровське, Сіверськ, Нью-Йорк, Біла Гора, Диліївка, Новопокровське, Новобахмутівка, Желанне, Степове, Семенівка, Новоселівка Перша, Орлівка, Ласточкине, Тоненьке, Красногорівка, Катеринівка, Антонівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Роботине, Новоандріївка, Оріхів Запорізької області; Кринки та Чорнобаївка Херсонської області.

Було обстріляно понад 120 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Оперативна обстановка на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує тримати свою військову присутність в прикордонних районах, проводячи диверсійні дії з метою недопущення переміщення наших військ на загрозливі напрямки, а також збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку ворог спробував атакувати в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник атакував наші підрозділи в районах населених пунктів Терни та Виїмка, що знаходяться на Донеччині, шість разів.

На Бахмутському напрямку захисні сили відбили дві атаки російських окупантів в районах населених пунктів Кліщіївка та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші військові зупинили 19 атак ворога в районах населених пунктів Степове, Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати противника в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог 14 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку наші захисники відбили атаку противника південніше Золотої Ниви, що знаходиться на Донеччині.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили 8 атак противника на захід від Вербового та в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують утримувати свої позиції та відбивати атаки російських окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не припиняє спроб витіснити наші підрозділи з їхніх позицій. Протягом останньої доби ворог намагався штурмувати позиції наших військ на лівому березі Дніпра 4 рази.

Успішні удари Збройних Сил України

Під час минулої доби авіація сил оборони здійснила атаки на 10 зосереджень особового складу та 2 зенітних ракетних комплекси противника. Крім того, Повітряні Сили Збройних сил України знищили винищувач-бомбардувальник Су-34 та 3 розвідувальні БпЛА.

Ракетні війська нанесли удари по 5 зосереджень особового складу, озброєння та військової техніки, 2 склади ПММ, 3 пункти управління, 8 артилерійських засоби та 1 радіолокаційну станцію противника.