ЗСУ ускладнюють просування Росії на одному з напрямків: аналіз ISW

Окупанти просунулися до Новомихайлівки

Окупанти нещодавно прорвалися до центру Новомихайлівки та полів на північ від населеного пункту. Українські військові не відступають, але використовують безпілотники та касетні боєприпаси, що значно ускладнює просування Росії. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Просування українських сил

28 березня позиційні бої тривали на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Зіткнення відбувалися на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, на захід від Кремінної в районі Тернів і на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісу та Білогорівки.

Також 28 березня тривали позиційні бої поблизу Бахмута. Ні одна сторона не змогла досягти підтверджених успіхів. Зіткнення відбувалися поблизу Богданівки, Часового Яру, Іванівського та на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки.

Командир українського екіпажу загону безпілотників зробив заяву, що на одного українського військового на Бахмутському напрямку припадає від семи до 10 російських військових. Він також зазначив, що російські війська збільшили використання плануючих бомб у цьому районі порівняно з 2023 роком.

Заступник командира української десантно-штурмової бригади повідомив, що російські сили намагаються просунутися в напрямку Семенівки і можуть провести ротацію особового складу та поповнити свої бригади новими підрозділами.

Також була отримана інформація, що російські війська недавно розпочали використовувати бронетехніку, зокрема танки, і зазначено, що українські сили нанесли кілька ударів по їхніх позиціях біля Орлівки.

28 березня російські війська продовжували наступати біля Старомайорського в районі кордону Донецько-Запорізької області, але не змогли просунутися далі. Зіткнення також тривали на заході Запорізької області, але жодних змін у лінії фронту не було. Одночасно, протистояння тривало поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового.

Також 28 березня тривали позиційні бої на лівому березі Херсонщини, особливо поблизу Кринок. Російські війська продовжують атакувати східний берег Херсонської області групами від 10 до 15 осіб без підтримки бронетехніки, і щодня втрачають у цьому районі від 30 до 40 осіб.