ЗСУ вдарили по Керченській поромній переправі – Генштаб

ЗСУ вдарили по Керченській поромній переправі
ЗСУ вдарили по Керченській поромній переправі

У ніч на 30 травня Сили оборони України атакували Керченську поромну переправу ракетами Atacms, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За даними відомства, росіяни активно використовували переправу для забезпечення своїх військ у тимчасово окупованому Криму.

Генштаб також повідомив, що об'єкт прикривали "сучасні" російські засоби ППО - "Панцир", "Тор", "Тріумф". Однак, українські ракети, які були в озброєнні з 90-х років, зуміли пробити цей протиповітряний щит.

В результаті ураження значних пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення. Один з них сів на мілину, заблокувавши роботу Керченської переправи. Завдяки успішній роботі українських ракетників, військова логістика окупантів на півострові була значно підірвана

Раніше було повідомлено, що українські сили розвідки вдарили по чотирьом російським катерам типу "Тунець" в Криму, а не двом. Ворог використовував ці катери для логістики та патрулювання акваторії навколо Криму.

Як повідомлялося, у ніч на 30 травня було почуті вибухи в тимчасово окупованому Криму. В результаті операції Головного управління розвідки був атакований катер російських загарбників типу КС-701 "Тунець".

Читайте також