ЗСУ вдарили ракетами «Нептун» по нафтобазах у Краснодарському краї – ISW

ЗСУ вдарили ракетами «Нептун» по нафтобазах у Краснодарському краї – ISW

Збройні сили України завдали удар по російській нафтобазі в Краснодарському краї

У ніч з 17 на 18 червня Збройні сили України відправили ракети «Нептун» вітчизняного виробництва до російської нафтобази в Краснодарському краї, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно зі звітом, ВМС України повідомили, що ЗСУ вже другий раз застосували протикорабельні ракети «Нептун» вітчизняного виробництва проти наземної цілі на території Росії.

За аналізом експертів, Збройні сили нанесли удар по нафтовому терміналу ТОВ «Югнефтехимтранзит» в портовому містечку Чушка в Краснодарському краї, використовуючи модифіковані ракети для ураження наземних цілей. Попередні звіти свідчать, що пожежа пошкодила трубопровід та ділянки з технічним обладнанням.

Російська влада поки що не підтвердила факт удару, однак Міноборони Росії заявило, що українська ракета «Нептун» була перехоплена російськими військовими у невстановленому районі.

За даними Служби безпеки України (СБУ), українські сили також вдарили з безпілотників по нафтовим терміналам «Азовська» та «Азовнафтопродукт» в місті Азов, Ростовська область.

Геолокаційні відеозаписи свідчать, що пожежа тривала протягом ночі з 17 на 18 червня та усього дня 18 червня. За словами влади Ростовської області, резервуари з нафтою загорілися внаслідок ударів.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив, що безпілотники атакували нафтооб'єкт в області, що призвело до великого пожежі. Він також заявив, що за цією атакою стояла Служба безпеки України.

Читайте також: