ЗСУ вибили окупантів і повернули позиції південніше Іванівського

Українським військовим вдалося повернути позиції на південь від Іванівського

Українським військовим вдалося повернути позиції на південній частині населеного пункту Іванівське на Донеччині. Проте окупаційна армія РФ не зупиняє свої штурми та спроби захопити Часів Яр. Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів заступник командира батальйону 92-ї окремої штурмової бригади Олесь Маляревич.

За його словами, при Часовому Яру ворог застосовує таку ж тактику, як і під час підступів до Авдіївки взимку. Але ворогу не вдається досягти успіху, бо ЗСУ навіть вдається повертати деякі позиції.

"Наразі ворог не має територіальних та тактичних успіхів. Навіть позавчора (26 квітня) були повернуті силами нашої бригади позиції на південь від Іванівського. Головне завдання - не допустити захоплення Часового Яру", - підкреслив Маляревич.

За словами заступника командира, ворог продовжує бомбардувати територію керованими авіабомбами, а також чинить потужний артилерійський тиск перед штурмом.

Росіяни намагаються взяти Часів Яр в тактичне оточення.

"Якщо придивитися до географії Часового Яру, то ворог намагається взяти його в тактичне оточення. Вони намагаються 'штурмувати в лоб', особливо через частину каналу, де канал проходить по трубах, а не по природному шляху. Тому вони намагаються просуватися фронтально, але все, що наближається до каналу в бік Часового Яру, знищується", - зазначив військовий.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась.

Нагадаємо, аналітики ISW прогнозують, що Україна найімовірніше стабілізує лінію фронту в найближчі місяці і зможе розпочати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року.

Згідно з повідомленням Le Figaro, Україна планує розпочати новий контрнаступ в наступному році. Українська влада звернулася до міжнародних партнерів з проханням "допомогти протриматися на війні у 2024 році".

До речі, раніше президент Володимир Зеленський припустив, що великий контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року був приречений від самого початку.