ЗСУ відійшли з позицій в Авдіївці

Сили оборони відійшли з позиції "Зеніт" на околиці Авдіївки

Саме сьогодні, 16 лютого, командування Сил оборони України прийняло рішення відійти з позиції "Зеніт", яка знаходиться на південно-східній околиці Авдіївки. Про це повідомив бригадний генерал Олександр Тарнавський, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія".

За його словами, рішення було ухвалено з метою збереження особового складу та поліпшення ситуації на передовій. "За останні місяці ми успішно стримували та знищували ворога з позиції "Зеніт". Але тактично ця позиція не дає ворогу перевагу і не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції", - пояснив Тарнавський.

Наразі триває перегрупування військ та облаштування нових позицій, а також поповнення припасів та підсилення підрозділів. Ситуація в Авдіївці залишається напруженою, оскільки українські воїни опинилися в оточенні через перерізання росіянами головного шляху постачання міста.

За даними американського Інституту вивчення війни, російські окупаційні війська здійснюють тактичний розворот через Авдіївку, що може створити умови для вимушеного відступу Сил оборони з місця проживання мирного населення.