ЗСУ відновили позиції біля Часового Яру та в Торецьку – звіт ISW

ЗСУ відновили позиції біля Часового Яру
ЗСУ відновили позиції біля Часового Яру

Українські війська повернули контроль над позиціями на південний схід від Часового Яру та у південній частині Торецька в Донецькій області. Окупанти просунулися на схід від Сіверська та на південний схід від Покровська. Таку інформацію надала аналітична організація Інститут вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ в Росії

Українські та російські війська зафіксували переміщення на головному українському виступі в Курській області.

Геолокаційні кадри, які були опубліковані 25 жовтня, свідчать про переміщення українських сил на захід від Борок (південний схід від Суджі). Інші геолокаційні знімки з того ж дня показують, що російські війська відібрали позиції на схід від Обухівки (південний схід від Коренево).

25 жовтня в районі Глушкова тривали бої на захід від основного українського виступу в Курській області, але змін у лінії фронту не зафіксували. За даними російських джерел, українські сили безуспішно атакували з використанням одного танка та двох ББМ поблизу Нового Шляху (на південь від Глушкова). Проте цю інформацію не було підтверджено Інститутом вивчення війни (ISW).

Харківська область

Російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області 25 жовтня, але не досягли успіху. Зокрема, російські війська продовжили наземні атаки в районах Вовчанська та Стариці (на південний захід від Вовчанська) 24 та 25 жовтня.

Луганська область

Російські війська продовжили наступальні операції по всій лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 25 жовтня, але конкретних змін на лінії фронту не зафіксували.

Низка російських джерел повідомляла про поступінне продвиження російських військ у районі Стельмахівки та контроль "великої частини" Кругляківки (південь від Куп'янська). Однак Інститут вивчення війни (ISW) не знайшов підтверджень цих повідомлень.

Донецька область

Російські війська просунулися на схід від Сіверська. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 жовтня, свідчать про продвиження російських військ на південний захід від Верхньокам'янки (на схід від Сіверська) під час російської механізованої атаки.

Однак українські сили відновили свої позиції біля Часового Яру на тлі російських наступальних операцій в цьому районі 25 жовтня. Згідно з геолокаційними знімками, які були опубліковані 24 жовтня, українські сили проводять дії на південний схід від Часового Яру на шахті Блок 9, де раніше були зафіксовані дії російських сил. Це свідчить про те, що українські сили нещодавно відновили свої позиції в цьому районі.

Українські сили також відновили свої позиції у південному Торецьку. Геолокаційні кадри, опубліковані 25 жовтня, свідчать про дії українських сил вздовж вулиці Тоболенка в південному Торецьку, де раніше були зафіксовані наступи російських військ. Це свідчить про те, що українські сили нещодавно відновили свої позиції в цьому районі.

Російські війська продовжили наступальні операції на схід від Курахового 25 жовтня, але змін у лінії фронту в цьому районі не зафіксували.

Також російські війська продовжили наступальні операції на південний схід від Донецька 25 жовтня, але конкретних змін на лінії фронту не зафіксували. Російські війська також продовжили наступальні операції на північний схід від Вугледару в районі Костянтинівки, Катеринівки, Антонівки та Водяного, а також на північ від Вугледару в районі Новоукраїнки та Богоявленки 24 та 25 жовтня.

У районі кордону Донецької та Запорізької областей 25 жовтня не зафіксували активності з боку російських військ.

«Південна вісь»

Російські війська продовжували наступ на заході Запорізької області на північний схід від Роботиного в районі Новоандрівки та на північ від Роботиного в напрямку Новоданилівки 24 та 25 жовтня. Проте конкретних змін на лінії фронту не зафіксували.

Зазначимо, що противник протягом останньої доби здійснив ракетний удар, використавши одну ракету, зробив понад 70 авіаційних ударів, використовуючи 106 КАБів, понад 600 ударів дронами-камікадзе та здійснив близько 3000 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів за допомогою різних видів озброєння.

Читайте також