ЗСУ відновили позиції під Покровськом. Аналіз ISW

ЗСУ на позиціях під Покровськом
ЗСУ на позиціях під Покровськом

За даними Інституту вивчення війни (ISW), сили оборони України відновили втрачені раніше позиції під Покровськом, Донецької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, підтверджують, що українські військові знову контролюють південно-західну частину Новогродівки, біля Покровська.

Аналітики повідомили, що це відбулося на тлі успіхів Росії, які тривають в цьому районі. Раніше британська розвідка заявляла, що російські війська прискорили свій наступ на Покровськ, наблизившись до його околиць.

Покровський напрямок став найбільш гарячим на фронті, і важкі бої тривають там. Заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін попереджає, що втрата Покровська може мати серйозні наслідки для України.

Однак, російські окупанти також досягли просування на північ від Часового Яру, включаючи східну Григорівку. Згідно з прогнозами The Telegraph, російські війська продовжують наступ на Покровський напрямок і можуть досягти міста до середини вересня, хоча повне його захоплення їм не вдасться.

Читайте також