ЗСУ відреагували на статтю The Sun про план знищення Кримського мосту

Українська армія готується до зруйнування Кримського мосту

Військовий речник Дмитро Плетенчук повідомив, що одного дня Кримський міст буде зруйнований, але поки що невідомо, наскільки великі будуть пошкодження. Він наголосив, що Українська армія робитиме все можливе, щоб Кримський міст більше не існував.

Ми неодноразово про це говорили відверто, про це казав наш президент. Ця незаконна прибудова до нашого Криму, вона має бути зруйнована. І одного дня ви вчергове побачите новини, які ви бачили раніше. Про те, що міст виведено з ладу. Питання лише в тому, який буде ступінь цього пошкодження. І звісно, ми будемо робити все можливе для того, щоб його там більше не було.

Також Плетенчук розповів про зараз використовуваний Мост Росією та причини його майбутнього знищення.

Навіть для росіян міст має більше символічне значення, а не військову. Після отриманих пошкоджень його вже неможливо використовувати для військової логістики. Залишилась лише енергетична гілка, яка заходить у Крим. Але цей міст використовують пересічні росіяни, які незаконно відвідують Крим. Тому російське керівництво будує альтернативний шлях.

Стаття у виданні The Sun повідомляла, що українські військові планують знищити Кримський міст до середини липня. Україні залишилося близько 100 днів для цієї атаки. За допомогою ракет, безпілотників та винищувачів F-16.

Глава СБУ Василь Малюк зауважив, що Україна має потенціал повністю знищити Кримський міст, але поки що немає необхідності в таких кардинальних діях.

Читайте також:

  • Від «Москви» і до «Ямала». Усі втрати російського флоту у Чорному морі
  • Два роки війни: що далі? Вісім іноземних експертів про майбутнє України