ЗСУ виходять із Авдіївки? Третя штурмова повідомила про ситуацію

ЗСУ не покидають Авдіївку

Незважаючи на поширені повідомлення про відхід ЗСУ з Авдіївки, бійці Третьої окремої штурмової бригади продовжують утримувати оборонні позиції в місті. Про це заявив пресофіцер бригади Олександр Бородін. За його словами, ворог кидає у бій значно більше ресурсів.

Ситуація в Авдіївці є критичною, окупанти збільшують тиск. Росіяни залучили до боїв сили двох регулярних армій, що становить незрівнянний розрив з українськими бригадами. Ворог також збільшує використання керованих авіабомб та фосфорних бомб.

Ми утримуємо оборонні позиції. Задача складна саме через значний розрив у силах і безліч ресурсів у ворога... У ворога постійна підтримка, замість розмотаного батальйону заходить ще і немає ніякого горизонту, що у них щось може закінчитися як в людях, так і в ресурсах - сказав Бородін.

Окрім того, Бородін пояснив, чому ситуація в Авдіївці складніша, ніж у Бахмуті. Ворог має значну кількість КАБів та техніки, включаючи танки, БТРи, БМП, авіацію і FPV-дрони.

За даними BBC, підрозділи ЗСУ поступово виходять з більшої частини Авдіївки, оскільки росіяни перерізали головний шлях постачання міста. Деякі українські воїни опинилися в оточенні.

Аналітичний інститут повідомив, що російські війська виконують тактичний розворот через Авдіївку, що може призвести до змушеної втрати контролю над містом. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому, Джон Кірбі також попередив, що Авдіївка може потрапити під контроль російських окупантів через недостатню кількість артилерійських снарядів в українській армії.

Раніше Третя окрема штурмова бригада була терміново передислокована для підсилення українських військ в районі Авдіївки.