ЗСУ за добу відбили понад 50 атак росіян – Генштаб

Наразі триває 776-та доба війни Росії проти України. За минулу добу було зареєстровано 56 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України 9 квітня.

Атаки ворога на Україну

Загалом, ворог провів чотири ракетних та 97 авіаційних ударів, а також 92 артилерійські обстріли позицій наших військ та населених пунктів.

Вночі російські окупанти атакували Україну, використавши 20 безпілотників типу Shahed. За допомогою систем протиповітряної оборони було знищено всі ці ударні безпілотники.

Протягом минулої доби авіаційні удари прийшлися на наведені населені пункти:

  • Білопілля, Сумська область і Суми;
  • Петропавлівка, Нестерне, Липці, Тернова, Малий Бурлук, Харківська область;
  • Стельмахівка, Макіївка та Серебрянське лісництво, Луганська область;
  • Терни, Верхньокам'янське, Іванівське, Роздолівка, Костянтинівка, Велика Новосілка, Новобахмутівка, Новоселівка Перша, Очеретине, Нетайлове, Семенівка, Мемрик, Новокалинове, Красногорівка, Бердичі, Уманське, Яснобродівка, Олександропіль, Водяне, Урожайне, Парасковіївка, Старомайорське, Донецька область;
  • Роботине, Мала Токмачка, Запорізька область.

Під артилерійським обстрілом перебувало приблизно 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на зоні бойових дій

На Волинському та Поліському напрямках стан справ залишається без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійні акції з метою не допустити переміщення наших військ на небезпечні напрямки, і встановлює щільні мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку ворог не розпочав наступних (штурмових) дій.

На Лиманському напрямку нашим військам вдалося відбити одну атаку противника в районі населеного пункту Терни, Донецька область, де ворожа авіація спробувала прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 14 атак у районах населених пунктів Білогорівка, Луганська область; Верхньокам'янське, Спірне, Кліщіївка, Андріївка, Ступочки, Донецька область.

На Авдіївському напрямку наші захисники зупинили шість атак в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Невельське, Донецька область, де ворожа авіація намагалася витіснити наші підрозділи з їх позицій.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога у районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка, де ворожа авіація здійснила 26 атак з метою прориву оборони наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував позиції наших захисників в районі населеного пункту Старомайорське, Донецька область та північніше Вербового, Запорізька область.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з опорних пунктів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби ворог здійснив шість безуспішних атак на позиції наших військ.

Успішні удари ЗСУ проти ворожих позицій

Протягом минулої доби наша авіація нанесла удари по чотирьох зенітно-ракетних комплексах і семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділами ракетних військ було завдано пошкоджень одній засобі протиповітряної оборони, двом станціям радіоелектронної боротьби та двом районам зосередження особового складу противника.