ЗСУ зафіксували «нетипову поведінку» окупантів на Запорізькому напрямку

ЗСУ зафіксували «нетипову поведінку» окупантів
ЗСУ зафіксували «нетипову поведінку» окупантів

На Запорізькому напрямку за останні три доби не відбулось жодних штурмів російських військ, що є неординарним для загарбників. Про це повідомив речник Оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій під час телемарафону.

"Ситуація в "Таврії" характеризується зниженням інтенсивності бойових дій. В Запорізькій області протягом останніх трьох днів не було жодних штурмів з боку росіян", - зазначив Лиховій.

За словами Лиховія, це варто звернути увагу, оскільки ділянка значна і очевидно, що "росіяни не зникли звідти", але за останні три дні і сьогодні немає значної активності.

Речник підкреслив, що українські військові продовжуватимуть стежити за ситуацією, оскільки така поведінка росіян "нетипова для великого останнього періоду".

"Певна активність залишається на Придніпровському напрямку, де противник намагається вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Проте, лише вчора був один ворожий штурм на позиції наших підрозділів в районі села Кринки", - додав Лиховій.

За словами військового, ворожі штурми були невдалими, загальних втрат ЗСУ не було жодних. Речник також зазначив, що він не пов'язував ці події з Курською операцією, оскільки росіянам не вистачає ресурсів для ефективної наступальної дії на кількох напрямках одночасно.

"Є певні підстави говорити, що кількість артилерійських обстрілів на наших позиціях також скорочується. Враховуючи це, не можна сказати, що настав тишковатий період, але, наприклад, за минулу добу було 280 російських обстрілів наших позицій з використанням близько 1450 боєприпасів, що менше, ніж місяць тому", - розповів він.

Проте, за словами Лиховія, ворожа авіація залишається активною. Росіяни здійснили шість авіаударів, а також випустили шість керованих авіабомб і 60 некерованих авіаракет як на Запорізькому, так і на Херсонському напрямках. Українські війська продовжують завдавати значні втрат противнику.

"Учора російська армія зазнала втрат в розмірі 69 осіб. Це безповоротні і санітарні втрати разом. Крім того, втрати включають 25 одиниць озброєння і військової техніки, включаючи одну бойову броньовану машину, один радіопеленгаційний метеорологічний комплекс РПМК-1 "Улибка", чотири артилерійські системи, зокрема один зенітно-ракетний комплекс С-60, 10 автомобілів, п'ять розвідувальних БпЛА, три човни і один гідроскутер", - розповів речник.

Нагадаємо, російські війська, які намагаються стримувати наступ Збройних сил України в Курській області, отримують менше ресурсів, ніж ті, хто безпосередньо воює на території України.

Як повідомлялося, російські війська обстріляли дитяче кафе в Запорізькій області. В результаті обстрілу є поранені троє дітей, одна з них у тяжкому стані.

Зазначимо, що Україна контролює у Курській області територію площею 1263 квадратних кілометри та 93 населених пункти.

Читайте також