ЗСУ застосували на фронті дрони зі штучним інтелектом

Українські військові тестують дрони-камікадзе з штучним інтелектом

Заступник головнокомандувача ЗСУ Вадим Сухаревський заявив, що декілька підрозділів українських військових вже випробовують дрони-камікадзе з використанням штучного інтелекту та вивчають їх використання у бойових умовах.

Такі спроби є, системи є. Я хочу сказати, що це дуже складний процес у плані реалізації та впровадження в життя - застосування цих дронів саме на фронті, у бойовому застосуванні.

Використання дронів зі штучним інтелектом також пов’язано з певними труднощами, зокрема, навчитися розрізняти реальні зображення від створених штучним інтелектом.

Наприклад, як ми відрізняємо картинку штучного інтелекту від реальної? За кількістю "пальців". Ось якраз ця кількість "пальців" на картинці - це і є той момент, який нам потрібно буде втілювати в життя саме на фронті, - пояснив Сухаревський.

Сухаревський також зазначив, що наразі вже відбувається тестування окремих систем, а найближчою перспективою розвитку є допомога партнерів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров раніше оголосив про випуск українських дронів з штучним інтелектом, які будуть аналогічними російським "Ланцетам". Він також додав, що багато українських компаній працювали над створенням такого аналогу протягом останніх шести місяців.