ЗСУ здійснили тактичні контратаки у Вовчанську: аналіз ISW

ЗСУ здійснили тактичні контратаки у Вовчанську
ЗСУ здійснили тактичні контратаки у Вовчанську

За звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська продовжують наступальні операції в районі Вовчанська, але українські ЗСУ здійснили контратаки. 7 і 8 червня українські сили здійснили тактичні контратаки на північний схід від Харкова у Вовчанську, хоча російські війська продовжували наступальні операції. Наразі не має підтверджень про зміни на передовій в цьому районі. Речник угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що українські сили контролюють більшу частину Вовчанська, оскільки здійснили тактичні контратаки в рамках цього населеного пункту.

Можливо, недавно російські сили захопили Глибоке, яке знаходиться на північ від Липців, оскільки бої тривають в цьому районі. Згідно з геолокаційними знімками, опублікованими 7 червня, російські війська продовжують просування до південного Глибокого і, можливо, вже захопили це поселення. Також російські війська недавно трохи просунулися на південний схід від Куп'янська та продовжили наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні знімки свідчать про обмежене просування російських військ на північний схід від Степової Новоселівки.

У районі Білогорівки, Золотарівки, Виїмки і Роздолівки продовжуються наступальні дії російських військ. Російські сили недавно просунулися в межах східного Часового Яру та продовжують наступальні операції в цьому районі. Також російські війська встановили свою позицію на північний захід від Авдіївки, оскільки посилили наступальні операції в цьому районі станом на 8 червня.

Окупанти також продовжують наступальні операції на південний захід від Донецька. Російські війська наступають в районі Георгіївки, Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки. Також існують непідтверджені звіти про просування російських військ поблизу Роботиного. Українські сили змогли відстояти обмежений плацдарм у Кринках на лівому березі Херсонської області.

Читайте також