Журналісти дізналися, коли з’явиться закон про демобілізацію

Закон демобілізації діятиме з квітня
Закон демобілізації діятиме з квітня

Україна не планує проводити демобілізацію військових, які служать з початку вторгнення. Законодавчих ініціатив щодо цього поки немає. У вересні багато військовослужбовців перетнуть межу у 30 місяців служби, багато з них провели цей час на передовій.

Міноборони і Генштаб ЗСУ мали підготувати документ з чіткими строками демобілізації до жовтня або кінця 2024 року. Проте цього досі не сталося. Представник української влади заявив, що ніяких проєктів документів ще немає.

Представники Міноборони і Генштабу заявили депутатам, що продовжують відстежувати динаміку мобілізації, щоб зрозуміти, чи вдасться сформувати достатні резерви. Тому законопроект про демобілізацію не з’явиться раніше кінця року. Дефіцит солдатів в армії виявився більшим, ніж повідомлялося раніше, тому закону про демобілізацію не варто чекати, зауважують деякі представники оборонного комітету.

У головному управлінні комунікацій Генштабу ЗСУ повідомили, що зможуть коментувати питання демобілізації, коли буде готовий відповідний законопроєкт.

Військові, які вже 2,5 роки перебувають на фронті, втратили надію на демобілізацію. Деякі з них відчувають повну зневіру.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що відбувається ротація в деяких бригадах ЗСУ.

Читайте також