Звільнення комбрига 80 ОДШБр Ішкулова: ЗМІ назвали причину

Звільнення комбрига 80 ОДШБр Ішкулова
Звільнення комбрига 80 ОДШБр Ішкулова

Командира 80 десантно-штурмової бригади Еміля Ішкулова звільнили через конфлікт з командуванням. Зокрема, комбриг був проти відправки бійців, що перебували на відновленні, на певний напрямок (1).

Деякий час бійці 80 бригади ДШВ перебували на відновленні, проте їм не було дозволено повністю відновитися, оскільки бригада отримала наказ висунутися на певний напрямок (2).

Ішкулов вважав таке завдання нереалістичним, через недостатню кількість часу, сил і людей.

Така позиція не сподобалась командуванню, тому його зняли з посади (3).

Новим командиром 80 ОДШБр стане Павло Розлач – екскомандир 82 десантно-штурмової бригади, якого раніше звільнили із займаної посади з тієї самої причини, що й Ішкулова (4).

Командири десантно-штурмових батальйонів 80-ї Галицької бригади звернулися до президента України, командувачів Збройних сил та десантно-штурмових військ з проханням не звільняти Ішкулова (5).

У зверненні командири 80-ї бригади зазначили, що Ішкулов є професійним військовим, якому притаманні лідерські якості, досвід ведення бою та знання про полон і володіє численними нагородами.

З'явилася інформація про те, що Ішкулова можуть звільнити через відмову виконати завдання, яке перевищувало можливості бригади (6).

Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ після широкого розголосу прокоментувало рішення щодо Ішкулова. Вони заявили, що Ішкулова мають призначити на вищу посаду, оскільки він має безцінний бойовий та командирський досвід (7).

Читайте також