Білий дім веде переговори зі спікером Джонсоном щодо допомоги Україні – ЗМІ

Дмитро Зеленський зустрічається зі спікером Джонсоном
Дмитро Зеленський зустрічається зі спікером Джонсоном

Адміністрація президента США Джо Байдена намагається за лаштунками домовитися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном про ухвалення пакета допомоги Україні у розмірі 60 мільярдів доларів, який частина конгресменів-республіканців затримує протягом кількох місяців.

За словами двох чиновників адміністрації, Білий дім підтримував контакт із офісом Джонсона щодо допомоги Україні протягом двотижневих канікул у Конгресі, пише Politico.

Також зазначається, що Байден зі своєю командою прагнули дати Джонсону перепочинок і утримувалися від надмірного тиску на спікера, оскільки він очолює "примхливі" збори Республіканської партії з більшістю, що постійно скорочується.

Як наголошує Politico, Білий дім навіть відмовився від критики особисто Джонсона, хоча різко критикував інших республіканців, які затримували ухвалення додаткової допомоги Києву.

В адміністрації сподіваються, що Конгрес проголосує за пакет до кінця цього місяця. У той же час невідомо, як цей пакет виглядає наразі.

Джонсон проти ухвалення пакета допомоги Україні

Джонсон затримує ухвалення пакета допомоги Україні у розмірі 60 мільярдів доларів вже кілька місяців. Його офіс зберіг зв'язок з адміністрацією Білого дому під час канікул Конгресу.

Ухвалення пакета допомоги затримується через інтриги в Республіканській партії, але Байден та його команда не висловлюють жорстку критику Джонсона особисто.

Читайте також