Що робити, якщо зламався ніготь посередині або на половину

У сучасному світі стиль може зіпсувати будь-яка дрібниця. Наприклад, зламаний ніготь, після того, як був зроблений дорогий манікюр.

Втім, і в цьому випадку знайдуться, що робити, якщо зламався ніготь. Звичайно, можна відразу піти до майстра манікюру та виправити ситуацію, але не завжди це можливо.

що робити якщо зламався ніготь

Якщо надломився ніготь збоку що робити, завжди залишаються варіант — виправити ситуацію вдома. Особливо це актуально, якщо ніготь уже зламався, а не хочеться обрізати.

Що робити, якщо ніготь зламався на половину?

Розбираючись, що робити якщо ніготь зламався посередині, зазвичай на думку спадає найпростіший варіант — приклеїти його назад. Утім, у цьому варіанті багато варіантів. Вибираючи, що робити, варто враховувати якість нігтів. Для натуральних та нарощених нігтів можуть працювати різні схеми.

що робити якщо зламався ніготь

Отже, зламала ніготь що робити, слід відразу знайти час, щоб виправити ситуацію. Що робити (основні етапи):

  1. Очищення. Ретельно очистіть область навколо зламаного нігтя, використовуючи звичайне мило та теплу воду. Це допоможе прибрати бруд та бактерії, які можуть викликати інфекцію. Також це дозволить оцінити весь фронт робіт.

  2. Оцінка ушкоджень. Далі оцініть рівень пошкоджень. Якщо ніготь повністю відшарувався або пошкодження занадто серйозне, краще зайнятися лікуванням саме пальця, а потім і манікюром.

  3. Лікування. Якщо ніготь злегка пошкоджений або частково відшарувався, накладіть стерильний бинт на місце пошкодження. Якщо є кровотеча чи рана, використовуйте стерильний компрес, щоб зупинити кров. Виправляти ситуацію можна лише якщо немає відкритої рани.

  4. За потреби прикладіть лід до місця пошкодження для зниження набряклості та зменшення болю. Поверніть лід у м'яку тканину, щоб уникнути прямого контакту зі шкірою. Такий компрес допоможе відразу зупинити кров та зменшити набряк.

  5. Якщо ніготь відколовся наполовину, можна використовувати манікюрні ножиці для нігтів, щоб акуратно обрізати той шматочок, який відламався. Обрізайте тільки ту частину нігтя, яка відкололася і не торкайтеся живої тканини. Такий алгоритм потрібен, якщо постраждали більше половини нігтя.

У будь-якому випадку обробіть область навколо пошкодженого нігтя антисептиком, щоб запобігти поширенню інфекції. Можна використовувати перекис водню або спеціальні антисептичні засоби, все, що буде вдома.

У разі сильного пошкодження зафіксуйте ніготь, наклавши стерильний бинт. Переконайтеся, що бинт зав'язаний дуже тісно. Загалом відчуття мають бути комфортними. У майбутньому також важливо захистити пошкоджене місце від нових травм.

зламала ніготь що робити

Якщо біль не вщухає або стан погіршується, доведеться звернутися до лікаря. Це особливо важливо, якщо ніготь сильно пошкоджений або рана кровоточить. Якщо гострий біль минув, регулярно перевіряйте стан пошкодженого нігтя.

Якщо ніготь ще можна врятувати

Є й другий варіант, якщо ніготь відшарувався, але ситуація не критична. У такому разі можна спробувати врятувати ніготь.

зламала ніготь що робити

Що можна зробити:

  1. Підготовка. Ретельно очистіть область навколо зламаного нігтя. Для цього підійде мило та вода.

  2. Обрізання. Якщо зламаний ніготь має гострі краї, акуратно обріжте їх ножицями для нігтів, щоб уникнути подальших пошкоджень. Можна також акуратно використовувати пилку для нігтів.

  3. Виноградів. Переконайтеся, що ніготь повністю суха перед нанесенням клею. Використовуйте ватні палички або серветки для того, щоб акуратно висушити ніготь.

  4. Вибір клею. Використовуйте спеціальний клей для нігтів. Переконайтеся, що клей підходить для використання на нігтях.

  5. Нанесення клею. Обережно нанесіть невелику кількість клею на область, де ніготь зламався. Пам'ятайте, що потрібно використовувати клей дуже акуратно, щоб уникнути його потрапляння на шкіру.

  6. Після нанесення клею акуратно притисніть обидві частини нігтя один до одного і притримайте їх протягом декількох хвилин, щоб клей почав діяти.

  7. Сушіння та фіксація. Після того, як клей почне застигати, переконайтеся, що ніготь повністю зафіксований у правильному положенні. Дозвольте нігтю повністю висохнути.

  8. Після таких робіт уникайте навантаження на пошкоджений палець і намагайтеся мінімізувати ризик повторного пошкодження нігтя.

  9. Регулярно перевіряйте стан нігтя.

Якщо вдома є лампа (спеціальна для нарощування нігтів), можна використовувати її для нарощування шматочка нігтя. Ті самі процедури проведе майстер манікюру.

Як зміцнити нігті?

У майбутньому нігті, які схильні до відшарування, потрібно зміцнювати. Для цього їм знадобиться харчування. Загалом у раціон потрібно додати більше білка та овочів. Також краще пити більше води. Такі прості дії допоможуть точно зміцнити нігті.

надломився ніготь що робити

Важливо також уникати додаткових ушкоджень нігтів. Йдеться про агресивні миючі засоби. Додатково можна наносити зміцнюючі засоби на нігті.