Головна

Гуманітарної допомоги потребує 40% населення Україні - ООН

40% населення Україні потребує допомоги

За даними ООН, російська війна спричинила потребу в гуманітарній допомозі для понад 14 млн людей, що становить 40% населення України.

Про це заявила директорка відділу фінансування та партнерства Управління ООН з координації гуманітарних справ Ліза Доутен на засіданні Ради Безпеки.

У квітні-травні зростала чисельність обстрілів цивільної інфраструктури в Україні, а в населених пунктах поблизу кордону з РФ тривають безперервні бойові дії.

До сьогодні з прикордонних районів Харківської області було евакуйовано 7000 мирних жителів, багато з них залишилися без доступу до продуктів, медичного обслуговування, електропостачання та газу.

У квітні українське населення постраждало внаслідок конфлікту: 129 осіб загинуло, 574 - отримали поранення.

ООН та її партнери зафіксували п'ять атак на енергетичну інфраструктуру України з 22 березня цього року. У квітні було зафіксовано 50 подібних інцидентів, особливо постраждали Харків та інші регіони.

Новою практикою російських військ стали атаки на залізничну інфраструктуру сходу та півдня України.

Також спостерігаються удари по підприємствах, що обмежують надходження місцевих гуманітарних товарів. Портова інфраструктура України також не залишилася без уваги.

З 3,1 млрд доларів, необхідних для задоволення гуманітарних потреб України цього року, міжнародні донори вже виділили 22%. Однак посадовиця закликала донорів надати негайну фінансову підтримку, яка є важливою для вирішення все більш зростаючих потреб.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: