Міноборони допустило до експлуатації сотні нових зразків зброї

Міноборони допустило до експлуатації сотні нових зразків зброї

У першому півріччі 2024 року в Силах оборони України було прийнято на озброєння майже 480 зразків озброєння та військової техніки, з яких близько 290 - вітчизняного виробництва.

Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк зазначив, що вимоги до озброєння зростають через високу динаміку бойових дій та розвиток інноваційних інструментів війни. Зокрема, великий попит є на нові засоби розвідки, захисту та ураження, а також на більше сучасні системи РЕБ та безпілотних роботизованих систем. Обсяги виробництва вітчизняного озброєння значно зросли в 2024 році, і триває робота над розробкою та виробництвом нових зразків озброєння. Також запит на українське озброєння свідчить про зацікавленість інших країн у нашому досвіді.

Україна продовжує активно розвивати своє озброєння. На озброєння та в експлуатацію Сил оборони було прийнято понад 200 зразків вітчизняного виробництва у 2023 році, а вже за півріччя 2024-го - близько 290.

У переліку кодифікованих зразків озброєння у 2024 році найбільша кількість належить до категорії БпЛА, які призначені для повітряної розвідки та дронів різного призначення. Також значна кількість кодифікованих зразків стосується боєприпасів для БПЛА, засобів зв'язку та РЕБ. У списку нових зразків озброєння за шість місяців 2024 року також присутні інженерні засоби, роботизовані комплекси, засоби ближнього бою, засоби розмінування і оптико-електронні прилади.

Читайте також: