Що можна приготувати влітку в спеку на сніданок, обід та вечерю

Що можна приготувати влітку в спеку на сніданок, обід та вечерю

Літо стає справжнім випробуванням для всіх. Особливо зараз, коли рівень температури у термометрі просто зашкалює. Тому актуальним стає питання, що приготувати влітку у спеку. Йдеться про сніданок, обід та вечерю. Адже в цей час поїсти хочеться щось легке (на перше та на друге). Особливо важливо, що приготувати на друге в спеку, окрім окрошки, адже іншого уявлення про такі страви практично немає.

Також розібратися в тому, що приготувати на обід у спеку, якщо є діти. Їм теж важко пережити літній період. Важливо, що приготувати на обід влітку у спеку та на всю родину. Адже хочеться розмаїття, а не їсти лише одну фарбу і пити воду.

Що приготувати на вечерю у спеку, а ще на сніданок та на обід?

Знаючи, що приготувати на вечерю в літню спеку, варто розуміти, що важку їжу фізично складно переварити. Саме тому в літню спеку хочеться більше води та рідини.

що приготувати влітку в спеку

Літо — чудовий час для насолоди свіжими, легкими та смачними стравами. Можна більше їсти фруктів, овочів та зелені. Це ідеальний час для ягід, які ще й дуже корисні для організму.

Що стосується їжі, яку можна їсти влітку, то краще звернути увагу на салати. Наприклад, грецький салат. Його інгредієнти:

  • 4 стиглих помідорів, нарізаних великими кубиками;

  • 1 огірок, нарізаний півкільцями;

  • 1 червона цибуля, нарізана півкільцями;

  • 1 зелений перець, нарізаний кільцями;

  • 100 г оливок;

  • 200 г фети, нарізаної кубиками;

  • 1 ч. л. орегано;

  • 2 ст. оливкової олії;

  • сіль та перець за смаком.

Приготувати салат також нескладно. У великій мисці змішайте помідори, огірки, цибулю, перець та оливки. Далі додайте фету і посипте орегано, полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку. Салат готовий.

що приготувати влітку в спеку

Влітку від спеки врятує і полуничний смузі. Що потрібно для його приготування: 200 г свіжої полуниці, 1 банан, 200 мл йогурту, 1 ст. меду (за бажанням) та лід. Далі в блендері змішайте полуницю, банан, йогурт та мед, а потім додайте кубики льоду та знову збийте до однорідної консистенції. Смузі готовий і його можна вживати.

Як смачний варіант, який можна приготувати влітку, літня паста з базиліком та помідорами.

Інгредієнти для пасти:

  • 200 г пасти (спагеті, пенне або фарфаллі);

  • 2 ст. оливкової олії;

  • 3-4 зубчики часнику, нарізаних;

  • 300 г помідорів чері, розрізаних навпіл;

  • свіжий базилік;

  • 50 г тертого пармезану;

  • сіль та перець за смаком.

Як приготувати пасту:

  1. Відваріть пасту згідно з інструкцією на упаковці.

  2. У великій сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте часник до золотистого кольору.

  3. Додайте помідори чері і готуйте 5-7 хвилин, доки вони не стануть м'якими.

  4. Додайте свіжий базилік, сіль та перець.

Перемішайте з|із| готовою пастою і посипте тертим пармезаном перед подачею.

що приготувати на друге в спеку

Кожна з цих страв досить швидко приготується, і особливих навичок для цього не потрібно.

Томатний гаспачо

Для приготування гаспачо необхідно підготувати 1 кг стиглих помідорів, 1 огірок, перець, 1 маленьку червону цибулю, 2 зубчики часнику, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. винного оцту та сіль за смаком.

Приготування:

  1. Очистіть та наріжте всі овочі.

  2. У блендері змішайте помідори, огірок, перець, цибулю та часник до однорідної маси.

  3. Додайте оливкову олію, оцет, сіль та перець.

  4. Поставте холодильник на кілька годин для охолодження.

  5. Подавайте гаспачо холодним, можна прикрасити зеленню.

Така страва ідеально підійде для обіду або вечері влітку.

Раціон на літо

Влітку краще скласти просте та доступне меню. В цьому випадку потрібно менше м'яса та більше риби, морепродуктів. На сніданок можна зробити смузі з ягодами та вівсянкою. Така страва смачна, поживна і забезпечує ситістю на кілька годин. Інгредієнти: 1 склянка йогурту, 1 банан, 1/2 склянки свіжих або заморожених ягід (полуниця, малина, чорниця), 1/4 склянки вівсяних пластівців та столова ложка меду.

що приготувати на друге в спеку

Усі інгредієнти збити у блендері до однорідної маси. Розлити по склянках та подавати відразу. Ще один варіант для літнього сніданку авокадо на тості з яйцем-пашотом. Для його приготування необхідно взяти 1 авокадо, 2 скибочки цільнозернового хліба, 2 яйця та сіль, сік лимона. Приготування:

  1. Тости підсмажити.

  2. Авокадо розім'яти виделкою, додати сіль, перець та сік лимона.

  3. Яйця-пашот приготувати традиційним способом.

  4. На тости змастити авокадо, зверху викласти яйце-пашот.

Вже на обід можна взяти "важчу" їжу та додати більше білка.

Приклади обіду:

  1. Літній салат з куркою та овочами. Інгредієнти: 200 г курячого філе, 1 огірок, 1 помідор, 1/2 червоної цибулі, 1 червоний перець, листя салату (руккола, шпинат), 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. бальзамічного оцту, сіль та перець. Куряче філе відварити або обсмажити, нарізати кубиками, а овочі нарізати, листя салату порвати руками. Далі змішати всі інгредієнти, заправити оливковою олією та оцтом.

  2. Овочеве гаспачо. Для його приготування знадобляться томати, огірок, перець, червона цибуля, часник, оливкова олія, винний оцет та сіль. Приготування: очистити та нарізати всі овочі, потім у блендері змішати помідори, огірок, перець, цибулю та часник до однорідної маси та додати оливкову олію, оцет, сіль та перець. Після гаспачо необхідно поставити в холодильник на кілька годин для охолодження. Він же подається холодним.

На вечерю можна дозволити собі більше різноманітної їжі. Наприклад, риба на грилі з овочами. Інгредієнти: 2 філе риби (лосось, тунець, тріска), 1 кабачок, 1 баклажан, 1 червоний перець, оливкова олія та сіль, чебрець до смаку.

що приготувати на обід в спеку

Приготування:

  1. Овочі нарізати великими шматками, збризкати оливковою олією, посолити і поперчити.

  2. Рибу та овочі готувати на грилі до готовності (по 3-5 хвилин з кожного боку).

  3. Подавати з скибочками лимона та свіжим чебрецем.

Ще один варіант, який точно сподобається влітку, Кіноа з овочами та зеленню. Для цього знадобиться 1 склянка кіноа, 2 склянки води, 1 огірок, 1 помідор, 1 авокадо, пучок зелені та оливкова олія, сік лимона, сіль, перець за смаком. Приготувати таку вечерю досить швидко. Кіноа відварити у воді до готовності, а овочі та зелень нарізати. Далі потрібно змішати кіноа з овочами, заправити оливковою олією, соком лимона, сіллю та перцем.

Влітку можна робити і перекушування, а ще багато пити. Як перекушування можна вибрати свіжі фрукти, горіхи, йогурт, овочеві палички з хумусом. Що стосується напоїв, то підійде вода з лимоном та м'ятою, зелений чай, свіжі соки, смузі. Вибрати для десертів краще фруктові салати, сорбети, ягідні десерти з мінімальним додаванням цукру.

Читайте також: