Начальник штабу «Азов» подав заяву в ДБР на одного з генералів

Подання заяви на генерала від начальника штабу «Азов»
Подання заяви на генерала від начальника штабу «Азов»

Начальник штабу полку "Азов" Богдан "Тавр" Кротевич звернувся до Державне бюро розслідувань (ДБР) з проханням розслідувати дії одного з військових генералів. Кротевич засвідчив про це в своєму дописі в Telegram.

Кротевич не назвав прізвище генерала, про якого він звернувся до ДБР. Згідно з Кротевичем, ця особа несе відповідальність за втрату територій, міст та солдатів. За словами Кротевича, цей генерал вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал.

Крім того, військовий заявляє, що всі військові розуміють, про кого він говорить, оскільки більшість військових його ненавидять за його дії. Ця людина ініціює розслідування проти командирів, які наступають і втрачають позиції, але він не ініціює розслідування проти самого себе.

Кротевич, начальник штабу "Азову", додає, що умови, в яких воюють бригади, нереальні. Військові стримують армію Росії, але не завдяки своїм умовам, каже Кротевич.

За даними "Суспільного", мова йдеться про командуючого об'єднаними силами ЗСУ Юрія Содоля. Заява була отримана, слідчі йдуть за нею, повідомили в прес-службі ДБР.

Пізніше джерело в військовому керівництві підтвердило "Суспільному", що Кротевич звернувся до Держбюро розслідувань щодо генерал-лейтенанта Юрія Содоля, якого в лютому цього року призначили командувачем об'єднаних сил ЗСУ. До цього Содоль обіймав посаду командувача морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

Що відомо про Юрія Содоля

Юрій Содоль був призначений командиром 25-ї окремої повітряно-десантної бригади у 2007 році. Він брав участь у російсько-українській війні з 2014 року. У 2015 році Содоля було призначено першим заступником командувача Десантно-штурмових військ, а з березня 2018 року він обіймав посаду командувача Морської піхоти ВМС.

У лютому 2022 року його нагородили званням Героя України за активну участь у боях під Волновахою Донецької області. Він успішно організував контрнаступ та вивів людей з-під атаки. Він також брав участь у обороні Маріуполя.

У 2023 році Содоль очолював оперативно-тактичне угрупування в Донецьку на Вугледарському напрямку.

Читайте також