Національний військовий цвинтар. Влада оголосила тендер на 2 млрд грн

Національний військовий цвинтар. Влада оголосила тендер на 2 млрд грн

Державна установа "Національне військове меморіальне кладовище" оголосила тендер на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища в межах Гатненської територіальної громади на Київщині. Очікувана вартість закупівлі становить 1,8 млрд грн. Тендер почнеться 18 липня, а мінімальний крок пониження ціни складає 9 млн грн.

Ярослав Старущенко, заступник директора держустанови "Національне військове меморіальне кладовище", в інтерв'ю "Главкому" розповів, що завдяки цьому тендеру вдасться зекономити кілька десятків мільйонів гривень. Він також розповів, що перша черга будівництва включає облаштування секторів поховань, автостоянок, під'їзної дороги, огорожі, інженерних мереж та будівництво колумбарної стіни. Загалом, на кладовищі буде відведено 12036 могил і 720 колумбарних ніш, більшість з яких буде заповнена останками українських оборонців.

Старущенко також повідомив, що перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі з'являться цієї осені. Раніше місцеві жителі протестували проти зведення кладовища поблизу свого села, але розташування було визначено у Кабінеті міністрів.

Планувалося, що будівництво кладовища розпочнеться наприкінці листопада 2023 року.

Читайте також: