Найсильніша за 20 років магнітна буря вивела з ладу супутники Starlink

Найсильніша за 20 років магнітна буря вивела з ладу супутники Starlink

SpaceX попереджає про погіршення роботи Starlink через магнітну бурю

Американська компанія SpaceX, заснована Ілоном Маском, повідомила про серйозне погіршення супутникового зв'язку Starlink через надзвичайно потужну магнітну бурю. За даними Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, ця буря є найсильнішою за останні 20 років.

Ілон Маск раніше повідомляв у соцмережі про погіршення роботи Starlink через природне явище, але зазначив, що супутники наразі тримаються. Проте вже зафіксовані збої в роботі супутникового зв'язку.

Потужне природне явище спричинило сильний тиск на супутники, але вони наразі тримаються.

Ця магнітна буря має найвищий рівень інтенсивності G5, що означає її надзвичайну силу. Востаннє така буря спостерігалася у жовтні 2003 року. Її наслідком були відключення електроенергії в Швеції та пошкодження трансформаторів в ПАР.

Аналітики прогнозують, що магнітна буря може тривати протягом вихідних та становити загрозу для навігаційних систем, електромереж та супутникової навігації.

Також варто згадати, що 10 травня настала екстремальна геомагнітна буря, яка супроводжувалася північним сяйвом на території України. Це явище, хоч і рідкісне для нашої країни, вже відбувається вдруге з початку травня.