Пропагандисти РФ не знають, зачищають вони чи визволяють українські міста

Пропагандисти РФ визволяють українські міста
Пропагандисти РФ визволяють українські міста

Всередині РФ мало хто ставить питання про те, чому початкова ідея визволення російськомовних українців перетворилася на їхню зачистку. Пропагандисти намагаються переконати, що в Україні не потрібна випалена земля. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій Spravdi.

Центр стратегічних комунікацій відслідкував останні заяви Дениса Пушиліна, лідера "ДНР", щодо руйнувань в Авдіївці.

В Авдіївці підлягають відновленню лише 19 багатоквартирних будинків.

У березні він також називав цю цифру, але заявляв, що в Авдіївці активно налагоджується мирне життя.

Навіть у лютому, на "Першому каналі", Пушилін визнав, що міста фактично вже немає.

Російські окупанти продовжують продвигатися на Авдіївському напрямку. Про це повідомив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Там складається ситуація тактичного рівня, яка може перерости в серйозну загрозу. Докладаються всі зусилля для того, щоб її не допустити.

За словами Тимочка, ворог намагатиметься прориватися з Очеретиного в бік Покровська, і для цього вже накопичений особовий склад.

Тимочко зазначив, що загарбники зуміли знайти слабкі сторони української оборони через нестачу боєкомплекту.

Росія тестує на війні ракети для Північної Кореї. Раніше вони тестували ракети для Ірану, які потім було використано проти Ізраїлю. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій Spravdi.

Експерти ООН підтвердили, що Росія вдарила по Харкову північнокорейською балістичною ракетою Hwasong-11.

Північна Корея перебуває під міжнародними санкціями, які встановили Рада Безпеки ООН через ракетні атаки. Тому придбання Росією північнокорейських ракет є порушенням санкційного режиму.

Понадтисяча жителів трьох населених пунктів Херсонської області примусово виселяють окупанти. Йдеться про Голу Пристань, Кохани та Гладківку. Цю інформацію повідомляє Центр національного спротиву.

Російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців, керуючись ціллю продовжувати їх агітацію для переїзду до Росії і постановки на військовий облік.

Мешканців населених пунктів тимчасово розміщують на півдні Херсонської області та в Криму.

Приміщення, де вони розміщуються, переповнені та мають незадовільний стан, щоб продовжувати агітувати їх до переїзду до Росії та постановки на військовий облік.

Читайте також