Росіяни почали застосовувати нову хімічну зброю: військовий розповів про жахливі симптоми

Нова хімічна зброя: жахливі симптоми
Нова хімічна зброя: жахливі симптоми

Росіяни почали застосовувати на фронті нову хімічну зброю - боєприпаси з люїзитом

Ворог почав застосовувати боєприпаси з люїзитом, яка є бойовою отруйною хімічною речовиною і має запах схожий на квіти пеларгонії, а колір диму її схожий на багнюку, - заявив командир спеціального розвідувального підрозділу Денис Ярославський.

За словами Ярославського, люїзит подразнює слизову та органи дихання.

Ураження люїзитом можна побачити вже за 3-5 хвилин після його потрапляння на шкіру чи в організм. Серйозність отруєння залежить від дози речовини і тривалості перебування у зараженій атмосфері. Характер ураження включає наривні виразки на шкірі та подразнення слизових оболонок. Перші симптоми схожі на ефект перцевого газу, такі як печіння в органах дихання і свербіж відкритих ділянок шкіри. Найсильніший ефект ураження спостерігається в момент попадання снаряду.

Найбільш постраждають верхні дихальні шляхи при вдиханні пари або аерозолю. Легка форма отруєння зникає через кілька днів, тоді як важка форма проявляється головним болем, спазмами у грудях, блюванням, задишкою, втратою голосу та загальною слабкістю. Навіть потрапляння однієї краплі цієї речовини в око може призвести до втрати зору.

Нагадаємо, що російські окупанти застосовують заборонену хімічну зброю, зокрема хлорпікрин, у боях по всій лінії фронту в Україні. Це їх спроба послабити здатність українських військ захищати укріплені позиції і вдасться навіть змусити їх відступити.

Читайте також