США та Велика Британія вдарили по військовим об'єктам хуситів у Ємені

Збройні сили США та Великої Британії в ніч на 12 січня вдарили по воєнним об'єктам хуситів в Ємені.

Удари наносилися з винищувачів і ракет "Томагавк". Понад десяток цілей були вражені ракетами, випущеними з повітря, поверхні та підводних платформ. Про це офіційні особи США та Великої Британії повідомили CNN.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Єменські ЗМІ повідомляють про інтенсивні авіаудари по портовому місту Ходейда - основному портовому місту хуситів. Також атаковані Таїс, Сана, Саада.

Цілями є тренувальні бази хуситів і склади зброї, зокрема, безпілотників-камікадзе.

У відповідь збройні сили Ємену почали масовий запуск ракет класу "земля-земля". Хусити заявили, що завдали удару по британським та американським військовим кораблям.

Близько другої години ночі офіційний представник США заявив в інтерв'ю Al-Jazeera, що спільні авіаудари США і Великої Британії проти хуситів в Ємені завершилися. "Але ми залишаємо за собою право відповісти, якщо погрози продовжаться", - додав він.

Водночас The Jerusalem Post пише, що посольство США в Іраку зазнало бомбардування.

Раніше США і Велика Британія анонсували удари з повітря по військових об'єктах руху "Ансар Аллах" у Ємені в ніч з 11 на 12 січня.

Рішення про військовий удар нібито ухвалили після того, як угруповання хуситів проігнорували вимогу про припинення атак на кораблі, що прямують через Червоне море.

Оновлюється