США та Велика Британія вдарили по військовим об'єктам хуситів у Ємені

Збройні сили США і Великої Британії вдарили по воєнним об'єктам хуситів в Ємені

З винищувачів і ракет "Томагавк" були нанесені удари по більш як десяти цілях, які були виявлені як в повітрі, так і на поверхні та підводних платформах. Таку інформацію уточнили офіційні особи з США та Великої Британії, передає CNN.

Єменські ЗМІ повідомляють про інтенсивні авіаудари, які були спрямовані на портове місто Ходейда, що є основним портом хуситів, а також на Таїс, Сану і Сааду.

Об'єктивом ударів стали тренувальні бази хуситів і склади зброї, зокрема, безпілотників-камікадзе.

У свою чергу, збройні сили Ємену почали масове випуск ракет "земля-земля" як відповідь на удари. Хусити заявили, що їх військові кораблі атакували британські та американські військові кораблі.

Близько другої години ночі офіційний представник США заявив в інтерв'ю Al-Jazeera, що спільні авіаудари США та Великої Британії проти хуситів в Ємені завершилися. "Але ми залишаємо за собою право відповісти, якщо погрози продовжаться", - додав він.

Водночас, The Jerusalem Post повідомляє, що посольство США в Іраку було обстріляне.

Привід для військових ударів

Раніше, США і Велика Британія оголосили про план вдарити з повітря по військових об'єктах угруповання "Ансар Аллах" в Ємені. Це рішення було ухвалено після того, як хусити проігнорували вимогу припинити атаки на кораблі, які проходять через Червоне море.

Новини оновлюються...