У Криму атаковано центр космічного зв’язку окупантів: супутникові фото

Атака на центр космічного зв’язку
Атака на центр космічного зв’язку

У ніч на 24 червня, у тимчасово окупованому Криму постраждав центр космічного зв'язку російських окупантів. За інформацією Telegram-каналу "Кримський вітер", супутникові знімки показують наявність вогню на території центру.

Місцеві жителі розповіли, що були потужні вибухи в селищі Вітіне поблизу Євпаторії. На місце події прибуло багато швидких.

Супутники виявили два осередки пожежі біля російського 40-го окремого командно-вимірювального комплексу (Центр дальнього космічного зв'язку, НІП-16, військова частина 81415).

Цей об'єкт армія РФ захопила під час анексії півострова та передала його до військ повітряно-космічної оборони для модернізації. Захід з модернізації обійшовся Росії дуже дорого.

Дослідники Telegram-каналу "КіберБорошно" повідомили, що на території цього об'єкта розташовувався комплекс РЕБ "Красуха" для захисту командних пунктів та важливих об'єктів.

Наразі невідомо, чим саме завдали пошкоджень комплексу.

У неділю в Криму пролунали потужні вибухи, на які російські окупанти заявили про ракетну атаку. Було чути близько восьми вибухів в Заозерному, Євпаторії та Донузлаві. Після вибухів в Євпаторії сталася масштабна пожежа.

За інформацією Telegram-каналу "Кримський вітер", може бути приліт по радару окупантів у селі Вітине Сакського району. Туди прибули автомобілі швидкої допомоги. Користувачі соцмереж поділилися кадрами пожежі, яку можна побачити в населеному пункті.

Також у Севастополі після атаки ЗСУ запровадили режим надзвичайної ситуації. Відповідний указ підписав так званий губернатор області Михайло Развожаєв.

Читайте також