У Міноборони назвали дві категорії студентів, які отримають відстрочку

Категорії студентів, які отримають відстрочку
Категорії студентів, які отримають відстрочку

Україна надає відстрочку від призову для студентів

Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявив про те, що в Україні будуть дві категорії студентів, які отримають відстрочку від призову.

Цю інформацію він оприлюднив у ході телемарафону.

У ситуації воєнного конфлікту, яка триває в країні, питання мобілізації залишається найбільш актуальним і обговорюваним. Особлива увага приділяється ситуації зі студентами. Міністерство оборони назвало дві категорії студентів, які можуть розраховувати на відстрочку від мобілізації.

Це стосується студентів, які навчаються на денній або дуальній формі за кошти державного бюджету.

"Надсилаються на бюджет на денну або дуальну форму - це один з критеріїв. І другий критерій - рівень освіти, яку вони отримують, має бути вищим, ніж у них є. Тобто, якщо людина - бакалавр, то вона повинна вступити до магістратури, щоб отримати відстрочку", - розповів Лазуткін.

За даними Міністерства освіти і науки, кількість претендентів, які навчаються на контрактній основі у вишах, зросла останнім часом на 40%. Більшість з них - чоловіки призовного віку.

Нагадуємо, що 16 липня є останнім днем, коли всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні оновити свої персональні дані для військового обліку. Це включає актуалізацію адреси проживання, телефонних номерів та електронної пошти.

Раніше було повідомлено, що Україна перевірить всіх аспірантів-контрактників.

Читайте також