Українці зможуть подавати онлайн-заяву на соціальні послуги

Молодь подає онлайн-заяву на соціальні послуги
Молодь подає онлайн-заяву на соціальні послуги

Україна запускає Соціальний портал Міністерства соціальної політики, який дозволить подавати онлайн-заявки на отримання соціальних послуг. Рішення було прийняте під час засідання Уряду. Офіційно портал називається "Соціальний веб-портал електронних послуг Мінсоцполітики" та є складовою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС).

Соцпослуги в Україні

"Впровадження Соціального порталу Мінсоцполітики – важливий крок до ефективної цифровізації соціальних послуг. Величезні черги та стоси паперів відійдуть у минуле, а дистанційне звернення незабаром стане повсякденністю. Проте переваги відчують не лише громадяни, а й самі фахівці. Наприклад, завдяки автоматизації процесів заощаджений час вони зможуть присвятити людині чи сім'ї, яка потребує соціальної підтримки", – зазначив заступник Міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Костянтин Кошеленко.

На цьому порталі можна буде знайти необхідну інформацію про соціальні послуги, подати онлайн заяву або звернення та залишити повідомлення про людину чи сім'ю, яка потребує соціальної підтримки. Запити будуть розглядатись оперативно на місцях. Громадяни зможуть відслідковувати статус своїх звернень в особистому кабінеті. В перспективі, для отримання соціальних послуг достатньо буде відвідати Соціальний портал Мінсоцполітики, авторизуватись та заповнити відповідну заяву. Зараз тривають прийомні випробування, а про офіційний запуск повідомлять окремо.

Нагадаємо, Шмигаль анонсував кардинальні зміни у соцвиплатах.  

Читайте також