На війні загинув український артист

Український артист загинув у війні
Український артист загинув у війні

У фронтовій зоні загинув молодий український артист Артем Ковбасинський, який працював у Клайпедському державному музичному театрі. Йому було всього 24 роки. Про це стало відомо 27 вересня. Новину про його смерть офіційно підтвердив театр на своїй сторінці в Facebook.

«На жаль, не всі повертаються з війни. Ми отримали болісну звістку, що в Україні на полі бою загинув колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру Артем Ковбасинський», - повідомили у дописі.

Зі слов друзів відомо, що Артем вирішив повернутися на батьківщину з Литви в перші дні початку війни. Він говорив, що не зможе мирно жити з коханою дівчиною в Клайпеді, коли його країна потребує захисту. Сам артист сказав про своє рішення піти на фронт так:

«Я повинен повернутися в свою країну і захищати її від окупантів. Це мій обов'язок і перед батьківщиною, і перед близькими, які там залишилися. Але це рішення було важким, не приховую».

Про Артема Ковбасинського

У 2019 році батьки віддали Артема в професійну школу танців, де він здобув диплом хореографа. Після закінчення навчання він почав працювати в балетному трупі і вирішив переїхати до Литви.

Після початку війни Артем миттєво вирішив приєднатися до боротьби за свою країну. Хлопець почав вчитися стріляти, так як ніколи раніше не мав військової підготовки. У Литві він знайшов людей, які допомогли йому придбати військову форму, спорядження та аптечки. Все це він привіз до Броварів, свого рідного міста. Там він пройшов навчання і вирушив на фронт, де й загинув трагічно.

Нагадаємо, що на фронті помер Тарас Ілля, син українських поетів Валентини Отрощенко та Валерія Іллі, який також писав вірші та був мобілізований до ЗСУ всього кілька місяців тому. Також загинула чемпіонка України з важкої атлетики Ніна Пашкевич.

Читайте також